Aktualno

Potresno zavarovanje ne krije le nevarnosti potresa

28.04.2020

Morda ocenjujete, da potres vašega doma zaradi načina gradnje ne more poškodovati do te mere, da bi vas to lahko resno ogrozilo. Vendar potres ne uničuje le zgradb, lahko denimo poškoduje plinsko napeljavo, zaradi česar lahko zagori. Če tovrstna škoda nastane kot posledica potresa, je zavarovalnica ne bo krila iz požarnega zavarovanja, če ni sklenjeno tudi potresno zavarovanje.

Preberite več

Nevarne ideje za notranje opremljanje

15.04.2020

Občutek lepega se spreminja glede na kulturne, družbene, zgodovinske pa tudi osebne dejavnike. Prav vsak izmed nas ima nezavedno potrebo, da je okolje, v katerem živi, urejeno. Zato domovanja pospravljamo, gradimo, prenavljamo in sledimo modnim trendom. A videz ni vse. Zaradi lepote ne smemo žrtvovati uporabnosti, predvsem pa ne varnosti. Raziskali smo nekaj nevarnih idej za notranje opremljanje in vam ponudili rešitve za večjo varnost.

Preberite več

Video: Ko zagori olje na štedilniku

06.12.2019

Še en v nizu čisto navadnih dni. Po prihodu iz službe se lotite priprave družinske večerje. Brez razmišljanja postavite ponev na štedilnik, dodate malo olja, med tem pa pomagate pri reševanju domačih nalog. Trenutek nepozornosti. Olje na štedilniku se vžge! Iz rutine ste v najbolj napeti akciji in vse je odvisno od vas. Boste znali pravilno pogasiti ogenj? Preverite v našem posnetku.

Preberite več

V radiatorju šumi

04.11.2019

Okvare ogrevalnega sistema so po številu asistenčnih primerov na drugem mestu za okvarami vodovoda ali kanalizacije. Tako pravijo v našem Asistenčnem centru, kjer dodajajo še, da je pri radiatorjih največ klicev zaradi puščanja vode. A težav z radiatorji je lahko več, ti lahko pokajo, šumijo, se ne segrejejo v celoti… V številnih primerih boste morali poklicati na pomoč strokovnjaka, še sploh, če živite v bloku. A kakšno težavo, predvsem, kako se znebiti zraka v radiatorjih, lahko rešite tudi sami.

Preberite več