Aktualno

Koliko stane zavarovanje stanovanja?

29.03.2019

Na vprašanje iz naslova boste verjetno dobili toliko različnih odgovorov, kot bo ljudi, ki jih boste vprašali. Nekdo vam bo rekel 134 evrov, drugi 251 evrov, spet tretji 302 evra … A samo cena vam kaj dosti ne pove, ker ne veste, kaj se skriva za njo in od česa je odvisna. Tako še vedno ne boste vedeli, koliko stane zavarovanje stanovanja. Za bolj jasno sliko raje preverite naše informativne izračune.

Preberite več

Se selite?

13.03.2019

Veselje ob tem, da imate v rokah končno ključe novega stanovanja, lahko hitro zamenja žalost, če v vašem novem domu nastane škoda, še preden se vanj vselite. Eden najhujših scenarijev je lahko, da ga uniči požar, a že manj grozni, kot je izliv vode, pomenijo dodatne stroške in slabo voljo. Zato vam svetujemo, da takoj, ko postanete lastnik, uredite zavarovanje novega stanovanja, odgovarjamo pa tudi na vprašanje, kdaj prekinete zavarovanje prejšnjega.

Preberite več

Koliko stane zavarovanje hiše?

01.03.2019

Vprašanje iz naslova članka – koliko stane zavarovanje hiše, se sliši enostavno, a ko začnete iskati odgovor, kmalu ugotovite, da ne najdete hitrega odgovora. Zakaj? Ker bo zavarovalna premija oziroma cena odvisna od različnih dejavnikov, kot so velikost hiše, zavarovane nevarnosti, zavarovalna vsota itd. Vseeno smo vam za orientacijo pripravili nekaj različnih izračunov najbolj pogostih zavarovanj doma.

Preberite več

Požar uničil več stanovanj

25.01.2019

Ljudje v večstanovanjskih objektih se pogosto pritožujejo nad glasnostjo svojih sosedov. Čeprav je hrup moteč, je to težava, ki jo lažje razrešite, kot škoda, ki se iz sosedovega stanovanja razširi v vaše. Kdo je odgovoren zanjo? Katero zavarovanje bo pokrilo škodo v stanovanju? Kaj če je škoda tolikšna, da doma ne morete več bivati … Poiskali smo odgovore.

Preberite več