Aktualno

S kom boste preživeli praznike?

05.12.2018

Noben sorodnik, mrzla pečenka ali stari okraski vam ne morejo tako pokvariti praznikov, kot jih lahko požar, vlom ali nezgoda. Zato ob okraševanju, kuhanju in ostalih pripravah na praznične dni predvsem poskrbite za varnost. Veste, kako? Z našim testom ugotovite, ali boste praznike preživeli v družbi družine ali v družbi gasilcev, policije ali zdravnikov.

Preberite več

Izognite se pastem pri obnovi doma

22.10.2018

Načrtujete obnovo stanovanja ali hiše? Da bi vam olajšali začetek, smo za nasvet prosili strokovnjake, ki sodelujejo pri projektu Odprte hiše. O tem, kakšne so možne napake pri prenovi doma, če se na lastno pest lotite nekaterih posegov, smo se pogovarjali z arhitektko Lenko Kavčič, inženirjem statikom Markom Vrabcem in inženirjem gradbeništva dr. Iztokom Šušteršičem.

Preberite več

Lahko vaš dom ogrozi zemeljski plaz?

12.10.2018

Menite, da živite na območju, ki ga lahko ogroža nevarnost zemeljskega plazu? Po podatkih Geološkega zavoda Slovenije je takih območij v Sloveniji kar četrtina in škoda, ki jo povzročijo, je velika. Plazov ne morete preprečiti. S pravilnim ravnanjem lahko le zmanjšate, kako pogosto se pojavijo in kako veliko škodo povzročijo. Poskrbite tudi za pravočasno zavarovanje. Poglejmo, kako.

Preberite več