Aktualno

Ste po vlomu doživeli stisko?

21.06.2018

Ne le denarna škoda, marsikateri posameznik oziroma družina, ki so bili žrtve vloma, po njem preživljajo tudi bolj ali manj hudo psihično stisko. Če ste med njimi, delite svojo izkušnjo, želeli bi vas spoznati. Pripravljamo namreč članek po izkušnjah naših bralcev, s katerim lahko pomagate drugim, ki doživljajo podobno stisko.

Preberite več

Preprečite uhajanje plina

11.05.2018

Uporaba zemeljskega plina v gospodinjstvu je vedno bolj popularna ne samo za ogrevanje prostorov, ampak tudi za kuhanje in pripravo tople sanitarne vode. Odlike zemeljskega plina so takojšnja in enakomerna toplota, nizke cene in najvišji dolgoročni prihranki. Toda le, če ga varno uporabljate. Pri Gospodarskem interesnem združenju za distribucijo zemeljskega plina svetujejo, kaj storite, če ugotovite, da je prišlo do uhajanja plina.

Preberite več

Prva pomoč pri zamašenem odtoku

29.03.2018

»Zamašen odtok. Nujno, potrebujem pomoč!« sporoča stranka, ki je poklicala Triglav asistenco. Če ste se s tem že kdaj ubadali, potem jo zagotovo razumete in bi ji morda celo znali pomagati. Toda mnogi ne vedo, kako ukrepati ob tej precej pogosti težavi. Z vodovodnima inštalaterjema in z našo asistenco smo zato preverili, kako odmašiti odtok oziroma poskrbeti, da se ta sploh ne zamaši. Kako pa vam pri tem lahko pomaga zavarovanje?

Preberite več

Ko namesto ključa odklepa telefon

16.03.2018

Pametna ključavnica? Zna biti sila udobna. Ni si treba beliti glave, če bo otrok izgubil ključ. Telefona gotovo ne bo, saj zna bolje paziti nanj, zato naj še vhodna vrata odklepa z njim. Enako tudi ostali člani družine. Pa še z drugega konca sveta jih lahko odklenete, če je nuja. In vedno ste obveščeni, če so vrata odprta, odklenjena ali zaklenjena. Bi sploh lahko šlo kaj narobe?

Preberite več