Aktualno

Čas je, da dom pripravite na pomlad

07.03.2018

Zima se končno le poslavlja. A preden pomislite na pomlad in  spomladansko čiščenje, raje preverite, če je doma vse, kot mora biti, kajti letos je zima pokazala zobe. Se je čez zimo kje razvila plesen, kako je s streho, kaj pa klima? Z različnimi strokovnjaki s portala slonep.net smo preverili, kako dom pripravite na pomlad.

Preberite več

Ogenj v kaminu: Najprej varnost, potem romantika

14.02.2018

Kamini ali kaminske peči ne le, da pričarajo romantično vzdušje, prinašajo tudi konkretne prednosti. Lahko prihranite pri centralnem ogrevanju. Prostori ogrevani na ta način se ogrejejo hitreje. Poleg tega gre za kurjavo na nefosilna goriva, kar marsikomu predstavlja bližjo izbiro. Toda, kako izbrati in varno uporabljati tovrstne kurilne naprave?

Preberite več

Kako pravilno prijavim škodo zaradi vloma?

27.10.2017

Vlomili so vam v dom. Občutkom nejevere, nemoči in tudi jeze sledi še klicanje policije in prijava nastale škode pri zavarovalnici. Razumemo, da bi radi neljubi dogodek čim prej pozabili. Toda brez natančnih podatkov o primeru in o zavarovancu vam zavarovalnica ne more povrniti nastalih stroškov. Olajšamo pa vam lahko izpolnjevanje obrazca za prijavo škodnega primera zaradi vloma ali ropa.

Preberite več

Kako pravilno prijavim škodo?

06.10.2017

Obrazec. Zadnja stvar, s katero se želite ukvarjati, ko imate škodo doma. Želite si, da bi se ta mora čim prej končala. Ne pa, da morate primer podrobno opisovati, iskati davčno številko in preverjati veljavnost zavarovalne police. Toda brez tega vam zavarovalnica ne more povrniti nastalih stroškov. Lahko pa vam olajšamo izpolnjevanje obrazca za prijavo škodnega primera.

Preberite več