Aktualno

Popravilo vrat ni edino, kar krije asistenca za dom

18.09.2017

Poznate razliko med izvijačem in francoskim ključem? Veste, kje je omara z varovalkami? Odlično. Vendar, ko potrebujete nujno popravilo vhodnih vrat, popravilo vodovoda ali ogrevalnega sistema, ko morate ukrepati hitro ali pa tvegate še večjo škodo, ni treba biti sam svoj mojster. Pomaga lahko asistenca za dom. Predstavljamo 5 najpogostejših vzrokov, zaradi katerih se zavarovanci obračajo na naš asistenčni center.

Preberite več

Vlom ali rop – poznate razliko?

24.08.2017

V zadnjih treh letih so vlomilci v Sloveniji v več kot 11 tisoč stanovanjski objektih povzročili za skoraj 25 milijonov evrov škode. Kako lahko s preventivnimi ukrepi poskrbite, da vaš dom ne bo del tovrstne statistike in kako si z ustreznim zavarovanjem zagotovite zaščito, če vaš dom vseeno postane tarča vlomilcev. Pojasnjujemo, kaj morate vedeti o vlomih in ropih.

Preberite več

Z avtom zapeljal v garažna vrata. Kaj bo s škodo?

11.08.2017

Z avtom se varno pripeljete domov, veseli, da ste se rešili gneče v prometu in nervoznih voznikov. Samo še parkirate. Potem pa tresk. Začudenje. Pa ja niste. Stopite ven in pogledate. Poškodovana garažna vrata, poškodovano vozilo. Kaj pa zdaj? Pojasnjujemo kritje nevarnosti udarca zavarovančevega  vozila, ki krije škodo, če se z avtom zaletite v hišo.

Preberite več

Bi zavarovanje krilo eksplozijo bombe?

28.07.2017

Zagotovo vas ni obšla vest o najdeni 250-kilogramski bombi v bližini gradu Vurberk in dogajanje okrog njene deaktivacije. K sreči se je vse dobro izšlo. Tako kot najbrž marsikoga drugega, pa je tudi nas dogodek spodbudil k razmišljanju. Preverili smo, ali zavarovanje krije eksplozijo in ali bi krilo tudi škodo zaradi eksplozije bombe.

Preberite več