Aktualno

Najpogostejše škode doma: Kaj je dobro vedeti?

26.05.2022

Doma se lahko pripetijo različne nezgode in škode. Temu se ne da izogniti, lahko pa se izognete večjim finančnim izdatkom, če imate svoj dom ustrezno zavarovan. Pojasnjujemo, kaj je dobro vedeti pri sklenitvi ali obnovi zavarovanja doma ter kako ravnati, če se vam zgodi škoda doma.

Preberite več

Kako se zavarovati pred poplavami?

04.04.2022

Poplave so v Sloveniji v zadnjem času vedno bolj pogost pojav. Od leta 2007 skoraj ni bilo leta brez večje poplave. Pričakovanje poplav, zavarovanje pred njimi in priprava ter spremljanje naj bodo zato glavni ukrepi vseh, ki živite, ali se nahajate na območjih možnih poplav. V članku pojasnjujemo, kako se zavarovati pred poplavami.

Preberite več

Požar uničil več stanovanj

15.03.2022

Ljudje v večstanovanjskih objektih se pogosto pritožujejo nad glasnostjo svojih sosedov. Čeprav je hrup moteč, je to težava, ki jo lažje razrešite, kot škoda, ki se iz sosedovega stanovanja razširi v vaše. Kdo je odgovoren zanjo? Katero zavarovanje bo pokrilo škodo v stanovanju? Kaj če je škoda tolikšna, da doma ne morete več bivati … Kaj je zavarovanje doma in kaj zavarovanje potresa? Poiskali smo odgovore.

Preberite več