Aktualno

Sončna elektrarna: Kako jo zavarovati?

17.06.2022

Naložbe v sončno elektrarno se lotite premišljeno, saj je to naložba na dolgi rok. Pri nas smo se zanjo odločili zato, ker smo vzporedno vgradili tudi toplotno črpalko. S tem se je poraba elektrike seveda zvišala. Hkrati živimo tudi na območju z veliko sončnimi dnevi, zato se nam je zdela investicija v sončno elektrarno smiselna. Kako smo se postavitve lotili pri nas in kaj sem se iz tega naučila?

Preberite več

Prva pomoč pri zamašenem odtoku

01.06.2022

»Zamašen odtok. Nujno, potrebujem pomoč!« sporoča stranka, ki je poklicala Triglav asistenco. Če ste se s tem že kdaj ubadali, potem jo zagotovo razumete in bi ji morda celo znali pomagati. Toda mnogi ne vedo, kako ukrepati ob tej precej pogosti težavi. Z vodovodnima inštalaterjema in z našo asistenco smo zato preverili, kako odmašiti odtok oziroma poskrbeti, da se ta sploh ne zamaši. Kako pa vam pri tem lahko pomaga zavarovanje doma?

Preberite več

Najpogostejše škode doma: Kaj je dobro vedeti?

26.05.2022

Doma se lahko pripetijo različne nezgode in škode. Temu se ne da izogniti, lahko pa se izognete večjim finančnim izdatkom, če imate svoj dom ustrezno zavarovan. Pojasnjujemo, kaj je dobro vedeti pri sklenitvi ali obnovi zavarovanja doma ter kako ravnati, če se vam zgodi škoda doma.

Preberite več

Kako se zavarovati pred poplavami?

04.04.2022

Poplave so v Sloveniji v zadnjem času vedno bolj pogost pojav. Od leta 2007 skoraj ni bilo leta brez večje poplave. Pričakovanje poplav, zavarovanje pred njimi in priprava ter spremljanje naj bodo zato glavni ukrepi vseh, ki živite, ali se nahajate na območjih možnih poplav. V članku pojasnjujemo, kako se zavarovati pred poplavami.

Preberite več