Aktualno

Umetniška dela doma: Kako jih (za)varovati?

11.10.2021

Dom je veliko več kot lastne štiri stene. Je prostor, ki vam veliko pomeni. Da bi ga polepšali in v njem res uživali, ste si morda kupili posebno drago umetniško sliko ali predmet. Morda ste ga celo podedovali ali pa ga dobili za darilo. Da boste lahko brez skrbi uživali ob bivanju z njim, ga primerno razstavite, zaščitite in ne pozabite tudi na primerno zavarovanje. Preberite, na kaj morate biti pri zavarovanju doma pozorni.

Preberite več

Da iz iskre ne bo požara

11.10.2021

»Pozabili hrano na štedilniku. Izbruhnil požar«, »Zagorelo v kuhinji. Škode za vsaj 10 tisočakov«, »Požar izbruhnil zaradi dotrajane inštalacije« … To je le nekaj naslovov iz lokalnih medijev in črne kronike. In za vsakim naslovom je zgodba s plamenčkom na štedilniku ali iskro na električni napeljavi. Kaj lahko pomaga pri obvladovanju začetnega požara? Ena od rešitev je namestitev gasilnih ampul.

Preberite več

Potresno zavarovanje ne krije le nevarnosti potresa

07.10.2021

Morda ocenjujete, da potres vašega doma zaradi načina gradnje ne more poškodovati do te mere, da bi vas to lahko resno ogrozilo. Vendar potres ne uničuje le zgradb, lahko denimo poškoduje plinsko napeljavo, zaradi česar lahko zagori. Če tovrstna škoda nastane kot posledica potresa, je zavarovalnica ne bo krila iz zavarovanja doma, če ni sklenjeno tudi potresno zavarovanje.

Preberite več