Aktualno

Da iz iskre ne bo požara

11.10.2021

»Pozabili hrano na štedilniku. Izbruhnil požar«, »Zagorelo v kuhinji. Škode za vsaj 10 tisočakov«, »Požar izbruhnil zaradi dotrajane inštalacije« … To je le nekaj naslovov iz lokalnih medijev in črne kronike. In za vsakim naslovom je zgodba s plamenčkom na štedilniku ali iskro na električni napeljavi. Kaj lahko pomaga pri obvladovanju začetnega požara? Ena od rešitev je namestitev gasilnih ampul.

Preberite več

Vlom ali rop – poznate razliko?

10.10.2021

V zadnjih letih so vlomilci v Sloveniji v več kot 11 tisoč stanovanjski objektih povzročili za skoraj 25 milijonov evrov škode. Kako lahko s preventivnimi ukrepi poskrbite, da vaš dom ne bo del tovrstne statistike in kako si z ustreznim zavarovanjem zagotovite zaščito, če vaš dom vseeno postane tarča vlomilcev. Pojasnjujemo, kaj morate vedeti o vlomih in ropih.

Preberite več

Potresno zavarovanje ne krije le nevarnosti potresa

07.10.2021

Morda ocenjujete, da potres vašega doma zaradi načina gradnje ne more poškodovati do te mere, da bi vas to lahko resno ogrozilo. Vendar potres ne uničuje le zgradb, lahko denimo poškoduje plinsko napeljavo, zaradi česar lahko zagori. Če tovrstna škoda nastane kot posledica potresa, je zavarovalnica ne bo krila iz zavarovanja doma, če ni sklenjeno tudi potresno zavarovanje.

Preberite več