Aktualno

Preprečite smrad, zamašene cevi in poplavljanje

03.10.2021

S hišno kanalizacijo, ki je pravilno projektirana, izvedena in uporabljana, ne bi smelo biti težav, pravi Matjaž Valenčič, neodvisni energetski strokovnjak. Če se pojavijo težave, kot so smrad po kanalizaciji, zamašene cevi in odtoki ali poplavljanje, potem je nekaj narobe. Ukrepati morate takoj.

Preberite več

Katera vhodna vrata so najboljša?

03.10.2021

Izbirate vhodna vrata za svoj dom, pa se v poplavi različnih možnosti ne morete odločiti? Na vprašanja, kot so, kaj je pri izbiri nujno upoštevati, se vhodna vrata hiš razlikujejo od vhodnih vrat stanovanj, kakšne so lastnosti dobrih ključavnic, odgovarja direktor podjetja Maksi okna in vrata, d.o.o., Miodrag Maksimović. Mi pa dodajamo, kako vam pri vratih pomaga domska asistenca in zavarovanje doma.

Preberite več

Test: Kako požarno varen je vaš dom?

13.10.2020

Kako pogosto preverjate delovanje javljalnikov požara? Kadite tudi znotraj doma? Ali za praznike postavite jelko in nanjo obesite lučke? Jih čez noč ugasnete ali jih pustite goreti? Vaša dejanja vplivajo na požarno varnost vašega doma. Z našim testom zato preverite, če ste dovolj previdni.

Preberite več

Znate ukrepati, ko zagori?

08.10.2020

Kaj bi storili, če bi se sredi noči zbudili v zadimljeni spalnici? Bi znali rešiti sebe, otroke in psa, če bi zaradi pozabljene prižgane sveče zagorela dnevna soba? Če imate družinski požarni načrt in ste z družino že preigravali izhodne scenarije, bi se zelo verjetno rešili hitro in učinkovito. Če načrta še nimate, pa je pred sezono, v kateri se doma zgodi največ požarov, čas za to. Skupaj z otroki se na igriv način naučite pravil požarne varnosti, če zagori v vaši hiši, stanovanju ali pri sosedu v bloku.

Preberite več