Aktualno

Javljalniki požara: Kam jih namestite?

03.10.2021

Doma zagori. Le 5 do 10 minut je treba, da se vnamejo vsi vnetljivi materiali v prostoru. Ta čas imenujemo požarni preskok. V povprečju  gasilci v Ljubljani na kraj požara prispejo v 8 minutah.  Vendar pa običajno regijski center za obveščanje prejme informacijo o požaru šele, ko je ta že razvit. To pomeni, da gasilci na prizorišče lahko pridejo tudi 15 in več minut od začetka požara. Ravno ta dragoceni čas skrajšujejo ustrezno nameščeni javljalniki požara.

Preberite več

Vstop prepovedan

03.10.2021

»Tile ne bodo nikoli odšli,« ste morda pomislili, ko se vam je zdelo, da so obiski pri vas že ure, pa se jim še vedno ne mudi domov. A obstajajo še hujši gostje, pridejo nepovabljeni, ostanejo in si pri vas celo ustvarijo dom. Z direktorjem podjetja Saniteh, d. o. o., Teodorjem Glogovcem smo preverili, kako se znebiti mravelj, os, ščurkov in stenic.

Preberite več

Preprečite smrad, zamašene cevi in poplavljanje

03.10.2021

S hišno kanalizacijo, ki je pravilno projektirana, izvedena in uporabljana, ne bi smelo biti težav, pravi Matjaž Valenčič, neodvisni energetski strokovnjak. Če se pojavijo težave, kot so smrad po kanalizaciji, zamašene cevi in odtoki ali poplavljanje, potem je nekaj narobe. Ukrepati morate takoj.

Preberite več

Katera vhodna vrata so najboljša?

03.10.2021

Izbirate vhodna vrata za svoj dom, pa se v poplavi različnih možnosti ne morete odločiti? Na vprašanja, kot so, kaj je pri izbiri nujno upoštevati, se vhodna vrata hiš razlikujejo od vhodnih vrat stanovanj, kakšne so lastnosti dobrih ključavnic, odgovarja direktor podjetja Maksi okna in vrata, d.o.o., Miodrag Maksimović. Mi pa dodajamo, kako vam pri vratih pomaga domska asistenca in zavarovanje doma.

Preberite več