Aktualno

Kako pravilno prijavim škodo zaradi vloma?

27.10.2017

Vlomili so vam v dom. Občutkom nejevere, nemoči in tudi jeze sledi še klicanje policije in prijava nastale škode pri zavarovalnici. Razumemo, da bi radi neljubi dogodek čim prej pozabili. Toda brez natančnih podatkov o primeru in o zavarovancu vam zavarovalnica ne more povrniti nastalih stroškov. Olajšamo pa vam lahko izpolnjevanje obrazca za prijavo škodnega primera zaradi vloma ali ropa.

Preberite več

Kako pravilno prijavim škodo?

06.10.2017

Obrazec. Zadnja stvar, s katero se želite ukvarjati, ko imate škodo doma. Želite si, da bi se ta mora čim prej končala. Ne pa, da morate primer podrobno opisovati, iskati davčno številko in preverjati veljavnost zavarovalne police. Toda brez tega vam zavarovalnica ne more povrniti nastalih stroškov. Lahko pa vam olajšamo izpolnjevanje obrazca za prijavo škodnega primera.

Preberite več

Popravilo vrat ni edino, kar krije asistenca za dom

18.09.2017

Poznate razliko med izvijačem in francoskim ključem? Veste, kje je omara z varovalkami? Odlično. Vendar, ko potrebujete nujno popravilo vhodnih vrat, popravilo vodovoda ali ogrevalnega sistema, ko morate ukrepati hitro ali pa tvegate še večjo škodo, ni treba biti sam svoj mojster. Pomaga lahko asistenca za dom. Predstavljamo 5 najpogostejših vzrokov, zaradi katerih se zavarovanci obračajo na naš asistenčni center.

Preberite več

Vlom ali rop – poznate razliko?

24.08.2017

V zadnjih treh letih so vlomilci v Sloveniji v več kot 11 tisoč stanovanjski objektih povzročili za skoraj 25 milijonov evrov škode. Kako lahko s preventivnimi ukrepi poskrbite, da vaš dom ne bo del tovrstne statistike in kako si z ustreznim zavarovanjem zagotovite zaščito, če vaš dom vseeno postane tarča vlomilcev. Pojasnjujemo, kaj morate vedeti o vlomih in ropih.

Preberite več