Aktualno

S kom boste preživeli praznike?

05.01.2023

Noben sorodnik, mrzla pečenka ali stari okraski vam ne morejo tako pokvariti praznikov, kot jih lahko požar, vlom ali nezgoda. Zato ob okraševanju, kuhanju in ostalih pripravah na praznične dni predvsem poskrbite za varnost. Veste, kako? Z našim testom ugotovite, ali boste praznike preživeli v družbi družine ali v družbi gasilcev, policije ali zdravnikov.

Preberite več

Vlom ali rop – poznate razliko?

01.10.2022

V zadnjih letih so vlomilci v Sloveniji v več kot 11 tisoč stanovanjski objektih povzročili za skoraj 25 milijonov evrov škode. Kako lahko s preventivnimi ukrepi poskrbite, da vaš dom ne bo del tovrstne statistike in kako si z ustreznim zavarovanjem zagotovite zaščito, če vaš dom vseeno postane tarča vlomilcev. Pojasnjujemo, kaj morate vedeti o vlomih in ropih.

Preberite več

Grafiti na fasadi?

01.10.2022

Lepa nova fasada. Za vas predstavlja zaključek dragega in dolgotrajnega projekta. Za nekoga pa morda vabilo k »ustvarjanju«. Tudi če je fasada že starejša, škoda v nobenem primeru ni zanemarljiva. Kaj lahko naredite, če odkrijete grafit na fasadi? Tudi za tovrstne primere se lahko zavarujete, strošek čiščenja pa vam povrne zavarovalnica.

Preberite več