Aktualno

Video: Ko zagori olje na štedilniku

06.12.2019

Še en v nizu čisto navadnih dni. Po prihodu iz službe se lotite priprave družinske večerje. Brez razmišljanja postavite ponev na štedilnik, dodate malo olja, med tem pa pomagate pri reševanju domačih nalog. Trenutek nepozornosti. Olje na štedilniku se vžge! Iz rutine ste v najbolj napeti akciji in vse je odvisno od vas. Boste znali pravilno pogasiti ogenj? Preverite v našem posnetku.

Preberite več

V radiatorju šumi

04.11.2019

Okvare ogrevalnega sistema so po številu asistenčnih primerov na drugem mestu za okvarami vodovoda ali kanalizacije. Tako pravijo v našem Asistenčnem centru, kjer dodajajo še, da je pri radiatorjih največ klicev zaradi puščanja vode. A težav z radiatorji je lahko več, ti lahko pokajo, šumijo, se ne segrejejo v celoti… V številnih primerih boste morali poklicati na pomoč strokovnjaka, še sploh, če živite v bloku. A kakšno težavo, predvsem, kako se znebiti zraka v radiatorjih, lahko rešite tudi sami.

Preberite več

Vaša streha pušča?

30.08.2019

Ste ugotovili, da vaša streha pušča? Ker je glavni namen strehe, da ščiti vaš dom pred neprijetnimi vremenskimi vplivi, vas zanima, kako jo lahko čim hitreje popravite, predvsem pa, koliko vas bo popravilo strehe stalo. Če imate sklenjeno zavarovanje doma, vam bo ta strošek v določenih primerih krila zavarovalnica. Poglejmo, v katerih.

Preberite več

Kako se zavarovati pred poplavami?

30.07.2019

Poplave so v Sloveniji v zadnjem času vedno bolj pogost pojav. Od leta 2007 skoraj ni bilo leta brez večje poplave. Pričakovanje poplav, zavarovanje pred njimi in priprava ter spremljanje naj bodo zato glavni ukrepi vseh, ki živite, ali se nahajate na območjih možnih poplav. V članku pojasnjujemo, kako se zavarovati pred poplavami.

Preberite več