Aktualno

Z dejstvi nad strah

17.06.2019

Kar tri četrtine Slovencev živi v lastni nepremičnini, kar je več od povprečja Evropejcev, pri katerih je ta delež 69 %. Tudi po deležu tistih, ki za nepremičnine ne plačujejo kredita, smo pred Evropejci: pri nas je takih srečnežev kar 63 %, v EU pa le dobrih 42 %. Bi tudi vi radi imeli svoj lasten dom, a se bojite kredita? Strah pred kreditom je odveč, če se ustrezno pripravite.

Preberite več

Enostavni nasveti za selitev

31.05.2019

To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še selimo se samo tri kilometre stran. Ko sem ugotovila, zakaj ljudje opisujejo selitev kot eno najbolj stresnih življenjskih situacij, je bilo že prepozno, stvar je bilo treba izpeljati. Da bo vam šlo lažje, delim nekaj mojih izkušenj in neprecenljivih nasvetov Selitvenega servisa Premik.

Preberite več

Koliko stane zavarovanje stanovanja?

29.03.2019

Na vprašanje iz naslova boste verjetno dobili toliko različnih odgovorov, kot bo ljudi, ki jih boste vprašali. Nekdo vam bo rekel 134 evrov, drugi 251 evrov, spet tretji 302 evra … A samo cena vam kaj dosti ne pove, ker ne veste, kaj se skriva za njo in od česa je odvisna. Tako še vedno ne boste vedeli, koliko stane zavarovanje stanovanja. Za bolj jasno sliko raje preverite naše informativne izračune.

Preberite več

Se selite?

13.03.2019

Veselje ob tem, da imate v rokah končno ključe novega stanovanja, lahko hitro zamenja žalost, če v vašem novem domu nastane škoda, še preden se vanj vselite. Eden najhujših scenarijev je lahko, da ga uniči požar, a že manj grozni, kot je izliv vode, pomenijo dodatne stroške in slabo voljo. Zato vam svetujemo, da takoj, ko postanete lastnik, uredite zavarovanje novega stanovanja, odgovarjamo pa tudi na vprašanje, kdaj prekinete zavarovanje prejšnjega.

Preberite več