Aktualno

Vaša streha pušča?

27.10.2021

Ste ugotovili, da vaša streha pušča? Ker je glavni namen strehe, da ščiti vaš dom pred neprijetnimi vremenskimi vplivi, vas zanima, kako jo lahko čim hitreje popravite, predvsem pa, koliko vas bo popravilo strehe stalo. Če imate sklenjeno zavarovanje doma, vam bo ta strošek v določenih primerih krila zavarovalnica. Poglejmo, v katerih.

Preberite več

Ogenj v kaminu: Najprej varnost, potem romantika

12.10.2021

Kamini ali kaminske peči ne le, da pričarajo romantično vzdušje, prinašajo tudi konkretne prednosti. Lahko prihranite pri centralnem ogrevanju. Prostori ogrevani na ta način se ogrejejo hitreje. Poleg tega gre za kurjavo na nefosilna goriva, kar marsikomu predstavlja bližjo izbiro. Toda, kako izbrati in varno uporabljati tovrstne kurilne naprave?

Preberite več

Nasveti za zavarovanje umetnin

11.10.2021

Dom je veliko več kot lastne štiri stene. Je prostor, ki vam veliko pomeni. Da bi ga polepšali in v njem res uživali, ste si morda kupili posebno drago umetniško sliko ali predmet. Morda ste ga celo podedovali ali pa ga dobili za darilo. Da boste lahko brez skrbi uživali ob bivanju z njim, ga primerno razstavite, zaščitite in ne pozabite tudi na primerno zavarovanje. Preberite, na kaj morate biti pri zavarovanju doma pozorni.

Preberite več

Da iz iskre ne bo požara

11.10.2021

»Pozabili hrano na štedilniku. Izbruhnil požar«, »Zagorelo v kuhinji. Škode za vsaj 10 tisočakov«, »Požar izbruhnil zaradi dotrajane inštalacije« … To je le nekaj naslovov iz lokalnih medijev in črne kronike. In za vsakim naslovom je zgodba s plamenčkom na štedilniku ali iskro na električni napeljavi. Kaj lahko pomaga pri obvladovanju začetnega požara? Ena od rešitev je namestitev gasilnih ampul.

Preberite več