Aktualno

Izognite se pastem pri obnovi doma

22.10.2018

Načrtujete obnovo stanovanja ali hiše? Da bi vam olajšali začetek, smo za nasvet prosili strokovnjake, ki sodelujejo pri projektu Odprte hiše. O tem, kakšne so možne napake pri prenovi doma, če se na lastno pest lotite nekaterih posegov, smo se pogovarjali z arhitektko Lenko Kavčič, inženirjem statikom Markom Vrabcem in inženirjem gradbeništva dr. Iztokom Šušteršičem.

Preberite več

Lahko vaš dom ogrozi zemeljski plaz?

12.10.2018

Menite, da živite na območju, ki ga lahko ogroža nevarnost zemeljskega plazu? Po podatkih Geološkega zavoda Slovenije je takih območij v Sloveniji kar četrtina in škoda, ki jo povzročijo, je velika. Plazov ne morete preprečiti. S pravilnim ravnanjem lahko le zmanjšate, kako pogosto se pojavijo in kako veliko škodo povzročijo. Poskrbite tudi za pravočasno zavarovanje. Poglejmo, kako.

Preberite več

Mir na vikendu zagotovljen

13.07.2018

Kaj bi odgovorili, če bi vas vprašali, zakaj ste se odločili, da imate vikend? Eden od razlogov bi bil zagotovo ta, da se umaknete od vsakdanjih skrbi. Na vikendu, pa naj bo to hiša ali stanovanje, v Sloveniji ali v tujini, so v ospredju lepe stvari. A kaj, ko tudi vikend ogrožajo iste nevarnosti kot vaš dom. Pojasnjujemo, kako ga lahko zavarujete, da boste imeli mir zagotovljen.

Preberite več