Aktualno

Prava cena prenove kopalnice

06.10.2021

»Načrt je bil izrisan, stroški znani. Z lahkoto smo si predstavljali, kam gredo armature, ploščice in druga oprema. Prenova kopalnice se je lahko začela. A potem se je vse odvilo nekoliko drugače,« Karmen Mlinar opisuje svojo tritedensko izkušnjo, ko je kljub dobro zastavljenim načrtom marsikaj šlo narobe. Kako v teh primerih lahko pomaga zavarovanje?

Preberite več

Kako ima vaš blok urejeno zavarovanje?

05.10.2021

Če živite v večstanovanjski zgradbi, veste, da morate upoštevati določena pravila in se prilagajati. Tako denimo ne smete biti preglasni pozno v noč ali skupne prostore uporabljati kot svojo shrambo. Toda poznavanje hišnega reda ni dovolj. Preverite tudi skupno zavarovanje objekta in temu primerno prilagodite svoje. Pojasnjujemo ključna dejstva, ki jih morate poznati.

Preberite več

Oddam stanovanje: Kaj storiti, da ne bo težav z najemnikom?

04.10.2021

Komu oddati stanovanje in kako najti dobrega najemnika, sta ključni vprašanji večine najemodajalcev. To je razumljivo, saj gre za vašo nepremičnino, za katero bo v obdobju najema skrbel nekdo drug. Želite, da bi ta svojo dolžnost vzdrževanja in pravilne uporabe dosledno upošteval. Pomembno pa je, da se tudi vi zavedate svojih dolžnosti. Prav tako ne pozabite na zavarovanje stanovanja za oddajo.

Preberite več

Koliko stane zavarovanje stanovanja?

03.10.2021

Na vprašanje iz naslova boste verjetno dobili toliko različnih odgovorov, kot bo ljudi, ki jih boste vprašali. Nekdo vam bo rekel 134 evrov, drugi 251 evrov, spet tretji 302 evra … A samo cena vam kaj dosti ne pove, ker ne veste, kaj se skriva za njo in od česa je odvisna. Tako še vedno ne boste vedeli, koliko stane zavarovanje stanovanja. Za bolj jasno sliko pojasnjujemo, na kaj paziti pri sklepanju zavarovanja in kaj vse bo vplivalo na ceno.

Preberite več