Aktualno

Oddam stanovanje: Kaj storiti, da ne bo težav z najemnikom?

04.10.2021

Komu oddati stanovanje in kako najti dobrega najemnika, sta ključni vprašanji večine najemodajalcev. To je razumljivo, saj gre za vašo nepremičnino, za katero bo v obdobju najema skrbel nekdo drug. Želite, da bi ta svojo dolžnost vzdrževanja in pravilne uporabe dosledno upošteval. Pomembno pa je, da se tudi vi zavedate svojih dolžnosti. Prav tako ne pozabite na zavarovanje stanovanja za oddajo.

Preberite več

Koliko stane zavarovanje stanovanja?

03.10.2021

Na vprašanje iz naslova boste verjetno dobili toliko različnih odgovorov, kot bo ljudi, ki jih boste vprašali. Nekdo vam bo rekel 134 evrov, drugi 251 evrov, spet tretji 302 evra … A samo cena vam kaj dosti ne pove, ker ne veste, kaj se skriva za njo in od česa je odvisna. Tako še vedno ne boste vedeli, koliko stane zavarovanje stanovanja. Za bolj jasno sliko pojasnjujemo, na kaj paziti pri sklepanju zavarovanja in kaj vse bo vplivalo na ceno.

Preberite več

V radiatorju šumi

03.10.2021

Okvare ogrevalnega sistema so po številu asistenčnih primerov na drugem mestu za okvarami vodovoda ali kanalizacije. Tako pravijo v našem Asistenčnem centru, kjer dodajajo še, da je pri radiatorjih največ klicev zaradi puščanja vode. A težav z radiatorji je lahko več, ti lahko pokajo, šumijo, se ne segrejejo v celoti… V številnih primerih boste morali poklicati na pomoč strokovnjaka, še sploh, če živite v bloku. A kakšno težavo, predvsem, kako se znebiti zraka v radiatorjih, lahko rešite tudi sami.

Preberite več

Koliko stane zavarovanje hiše?

03.10.2021

Vprašanje iz naslova članka – koliko stane zavarovanje hiše, se sliši enostavno, a ko začnete iskati odgovor, kmalu ugotovite, da ne najdete hitrega odgovora. Zakaj? Ker bo zavarovalna premija oziroma cena odvisna od različnih dejavnikov, kot so velikost hiše, zavarovane nevarnosti, zavarovalna vsota itd. Svetujemo, na kaj morate biti pozorni.

Preberite več