Aktualno

Ste opraskali parket?

07.10.2021

Kvalitetno položen parket lahko zdrži desetletja, k čemur lahko pripomoremo tudi z ustreznim vzdrževanjem. A kaj storiti, ko se parket obrabi? Ko pobledi zaradi starosti? Je parket mogoče obnoviti? Je mogoče popraviti poškodbe od udarcev in zapolniti razpoke? Odgovori vas bodo presenetili, saj ima parket devet mačjih življenj.

Preberite več

S stropa kaplja

06.10.2021

Odgovor na zgornje vprašanje ni enoznačen, kot bi bil, če bi živeli v hiši. Odvisen je predvsem od tega, za kakšno škodo gre in v kakšnem obsegu, saj so nekatere škode lahko krite iz različnih polic. Kaj torej storiti, če vas doma pričaka poplavljena kopalnica ali pa zamakanje s stropa, ker je pri zgornjemu sosedu počila vodovodna cev?

Preberite več

Prava cena prenove kopalnice

06.10.2021

»Načrt je bil izrisan, stroški znani. Z lahkoto smo si predstavljali, kam gredo armature, ploščice in druga oprema. Prenova kopalnice se je lahko začela. A potem se je vse odvilo nekoliko drugače,« Karmen Mlinar opisuje svojo tritedensko izkušnjo, ko je kljub dobro zastavljenim načrtom marsikaj šlo narobe. Kako v teh primerih lahko pomaga zavarovanje?

Preberite več