Aktualno

Prva pomoč pri zamašenem odtoku

29.03.2018

»Zamašen odtok. Nujno, potrebujem pomoč!« sporoča stranka, ki je poklicala Triglav asistenco. Če ste se s tem že kdaj ubadali, potem jo zagotovo razumete in bi ji morda celo znali pomagati. Toda mnogi ne vedo, kako ukrepati ob tej precej pogosti težavi. Z vodovodnima inštalaterjema in z našo asistenco smo zato preverili, kako odmašiti odtok oziroma poskrbeti, da se ta sploh ne zamaši. Kako pa vam pri tem lahko pomaga zavarovanje?

Preberite več

Ko namesto ključa odklepa telefon

16.03.2018

Pametna ključavnica? Zna biti sila udobna. Ni si treba beliti glave, če bo otrok izgubil ključ. Telefona gotovo ne bo, saj zna bolje paziti nanj, zato naj še vhodna vrata odklepa z njim. Enako tudi ostali člani družine. Pa še z drugega konca sveta jih lahko odklenete, če je nuja. In vedno ste obveščeni, če so vrata odprta, odklenjena ali zaklenjena. Bi sploh lahko šlo kaj narobe?

Preberite več

Čas je, da dom pripravite na pomlad

07.03.2018

Zima se končno le poslavlja. A preden pomislite na pomlad in  spomladansko čiščenje, raje preverite, če je doma vse, kot mora biti, kajti letos je zima pokazala zobe. Se je čez zimo kje razvila plesen, kako je s streho, kaj pa klima? Z različnimi strokovnjaki s portala slonep.net smo preverili, kako dom pripravite na pomlad.

Preberite več

Ogenj v kaminu: Najprej varnost, potem romantika

14.02.2018

Kamini ali kaminske peči ne le, da pričarajo romantično vzdušje, prinašajo tudi konkretne prednosti. Lahko prihranite pri centralnem ogrevanju. Prostori ogrevani na ta način se ogrejejo hitreje. Poleg tega gre za kurjavo na nefosilna goriva, kar marsikomu predstavlja bližjo izbiro. Toda, kako izbrati in varno uporabljati tovrstne kurilne naprave?

Preberite več